TEKST

Ik schrijf verhalen die andere manieren van denken, zien en ervaren belichten. Vanachter de hekken in een klooster, kleine Friese dorpjes of een gevangenisvleugel. 

Mijn werk is onder andere gepubliceerd bij De Correspondent, De Groene Amsterdammer, SVDJ.nlThe Folks Magazine en Messy Nessy Chic.

large_illu2.jpg

Terwijl de media reppen over vluchtelingenstromen en protesten tegen azc’s, stellen zes Friese dorpen in 2016 ieder een huis beschikbaar aan een ontheemd gezin. Een mooi initiatief, maar niet makkelijk. Drie jaar later blijkt de opvang door de mienskip lang niet zo soepel verlopen als van tevoren werd gedacht. 

Lees verder

De Groene Amsterdammer

Asiel in de Friese mienskip

57f038683234b4113633620.jpg

We zijn er maar wat trots op dat wat nu New York heet door de Nederlanders werd gesticht. Zelden belicht: de slaven die Nederland er destijds hield. Daarom liep ik door die stad op zoek naar sporen van dat onderbelichte verleden. Wat gaat er onder Wall Street verscholen?

Lees verder

De Correspondent

Onder Wallstreet ligt ons eigen slavernijverleden. Tijd voor een rondleiding

images MNC.jpeg

Messy Nessy Chic is een Engelstalige blog met 1.5 miljoen unieke bezoekers per maand.

Ik schreef een aantal artikelen over onder andere koloniale ansichtkaarten, het Facebook uit de Middeleeuwen en een modieuze subcultuur uit Soviet Rusland.

 

Lees verder

Messy Nessy Chic

Verrassende geschiedenis

DSCF7333-768x512.jpg

Voor het stimuleringsfonds voor de journalistiek schrijf ik over vernieuwende journalistieke projecten in Europa. Bijvoorbeeld over Café Babel, publieksjournalistiek door De Balie en een Europese nieuwsite die volledig door vrouwen wordt gecureerd

Lees verder

SVDJ.NL

Vernieuwende journalistiek

The+Folks+Magazine_Covers.jpg

The Folks Magazine is een onafhankelijk (online) magazine waarin creatieve ondernemers vertellen over hun successen en falen, hun persoonlijke zoektocht en hun unieke inzichten. 

De afgelopen jaren interviewde ik verschillende inspirerende mensen en vertaalde ik die interviews naar het Engels. Lees verder

The Folks Magazine

Interviews

TeGZ-9df_400x400.jpg

Als gastcorrespondent schreef ik onder andere over de Roze Zusters, het illegale quotabeleid van de New Yorkse politie en discriminerende stemwetten in Amerika. 

Lees verder

De Correspondent 

Gastcorrespondent

 © Inge Oosterhoff 2018

  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey LinkedIn Icon
INGE
OOSTERHOFF
TEXT//AUDIO//VISUAL